LittleBigPlanet 3 in Europa uitgesteld naar 26 november | Gamer.nl

LittleBigPlanet 3 in Europa uitgesteld naar 26 november | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De reden voor het uitstel is hoogstwaarschijnlijk dat in de week van 19 november onder andere al de current-gen versie van Grandt Theft Auto 5, Far Cry 4, Dragon Age 3: Inquisition en A a in's Creed: Rogue uitkomen. Volgens Sony verdient LittleBigPlanet-hoofdpersonage Sackboy "de beste mogelijkheid om te schijnen".  De game komt in de Verenigde Staten echter nog wel gewoon op 18 november uit. 

Net als in voorgaande LittleBigPlanet-games neemt Stephen Fry in het officiële derde deel de stem van de verteller voor zijn rekening. Eerder deze week werd bovendien bekend dat Hugh Laurie de stem van de slechterik inspreekt. Fry & Laurie vormden in de jaren '80 en '90 een bekend Brits komisch duo dat allerlei sketches maakte. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou