Lindsay Lohan´s rechtszaak tegen GTA-maker is verworpen | Gamer.nl

Lindsay Lohan´s rechtszaak tegen GTA-maker is verworpen | Gamer.nl

De rechtszaak die actrice Lindsay Lohan tegen Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar wilde aanspannen, is verworpen door de rechter.

In 2014 klaagde Lohan het bedrijf aan omdat het personage Lacey Jonas in Grand Theft Auto 5 veel op haar zou lijken. De New York Supreme Court heeft de rechtszaak nu verworpen omdat het bewijsmateriaal niet sterk genoeg zou zijn. De naam en het uiterlijk zou niet genoeg op Lohan lijken.


Ook Mob Wives-ster Karen Gravano klaagde Rockstar aan, omdat het bedrijf haar leven ter inspiratie zou hebben gebruikt. Ook deze zaak verwierp de rechtbank om dezelfde redenen.

De namen van Lohan en Gravano verschijnen nergens in de game of in de marketing van de game. Zelfs al zouden de fictionele personages gebaseerd zijn op Lohan en Gravano, dan nog is een game fictie en valt het dus buiten 'adverteren' of 'ruilhandel', zo beweert de rechtbank. Videogames hebben in de Verenigde Staten dezelfde bescherming als boeken, films en toneelstukken, waardoor deze vormen van media bestaande mensen als inspiratie mogen gebruiken zonder dat er namen of duidelijke gelijkeni en worden gebruikt.

"Het unieke verhaal, de personages, dialoog en omgevingen, gecombineerd met de macht van de speler om te kiezen hoe men vordert in de game, maakt het spel een fictief product en satire", aldus de rechtbank.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou