Limbo wordt mogelijk opnieuw uitgegeven op Xbox One | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Limbo kwam in 2010 uit voor Xbox 360 en later op pc, iOS, PlayStation 3 en Vita. Ontwikkelaar Playdead werkt momenteel aan het nieuwe project genaamd Inside. Deze game komt in 2015 uit en zal tijdelijk exclusief op Xbox One speelbaar zijn, waarna deze ook naar pc, PlayStation 3 en 4, Xbox 360 en Mac komt. Voor het zover is krijgen Xbox One-bezitters dus wellicht de mogelijkheid om nog eens van Limbo te genieten.

Eerder lekte de Koreaanse keuringscommi ie Halo: Bootcamp; deze werd later door Microsoft bevestigd. Sinds de release van de Xbox One zijn diverse games opnieuw uitgegeven op de console, waaronder Doom, Resident Evil en Metro Redux. Halo staat gepland voor 11 november met Halo: The Master Chief Collection, Grand Theft Auto 5 voor current-gen verschijnt een week later. Mi chien dat Limbo aan dit rijtje wordt toegvoegd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou