Level-5 kondigt vijfde Professor Layton-game aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het spel draagt de titel Profe or Layton and the Mask of Miracles en moet in de herfst van volgend jaar in Japan verschijnen. The Mask of Miracles speelt zich af in de magische stad Casino City, die gemaakt is door het wensenvervullende masker uit de titel van de game. Het spel draait wederom om Profe or Layton en zijn hulpje Luke die samen uiteenlopende puzzels moeten oplo en. Volgens het Japanse gamemagazine Famitsu worden er echter wel flinke aanpa ingen gedaan aan de spelmechaniek.

Wachten

Wanneer deze game de oversteek zal maken naar het westen is niet bekend, maar dit kan nog jaren op zich laten wachten. In september kwam het tweede deel uit de serie, De Doos van Pandora, uit in Nederland. Dat is bijna twee jaar na de release in Japan. Het derde deel uit de succesvolle serie, Profe or Layton and the Last Time Travel, is ook nog niet aangekondigd voor Europa. Aan de verkoopcijfers zal dat niet liggen, wereldwijd heeft de serie al ongeveer 8 miljoen games verkocht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou