‘Level-5 brengt geen games meer buiten Japan uit’

‘Level-5 brengt geen games meer buiten Japan uit’

Level-5 is mogelijk gestopt met haar werkzaamheden buiten Japan. Dat melden verschillende bronnen aan href="https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-10-09-level-5-has-virtually-halted-operations-in-north-america" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Gamesindustry.biz.</a>

Volgens ingewijden zouden zowel Level-5 International America en verwante studio Level-5 Abby begin dit jaar zijn begonnen met afschalen. Medewerkers van Abby zouden een ‘indicatie’ hebben gekregen dat de studio zou sluiten, na het vermeende vertrek van COO Yukari Hayakawa.

Bronnen van Gamesindustry melden ook dat er momenteel geen concrete plannen zijn om games buiten Japan uit te geven. Enkel Yo-Kai Watch 4, dat vorig jaar in Japan verscheen, is officieel aangekondigd om in het Westen te verschijnen.

Het is nog niet duidelijk of de studio daadwerkelijk geen games meer buiten Japan uitbrengt, aangezien uitgevers als Nintendo en Bandai Namco regelmatig internationale versies onder hun hoede nemen.

Level-5 werd in 1998 opgericht in Japan en is bekend van games als Professor Layton, Yo-Kai Watch, Inazuma Eleven en Ni No Kuni.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Het nieuws is dat er een aantal lokale kantoren zijn gesloten. Bijvoorbeeld professor Layton werd altijd al door Nintendo vertaald en uitgegeven in plaats van door Level-5, dus dit nieuws is op z'n zachtst gezegd specatief. Lees ook de reacties op het artikel van gonintendo.

0

Aanbevolen voor jou