League of Legends-moederbedrijf gaat een eigen console uitbrengen | Gamer.nl

League of Legends-moederbedrijf gaat een eigen console uitbrengen | Gamer.nl

Het Chinese Tencent gaat een eigen console op de markt brengen genaamd de Tencent Games Platform (TGP). Tencent is eigenaar van League of Legends-ontwikkelaar Riot Games en is tevens grootaandeelhouder in Epic Games.

De TGP moet vergelijkbaar worden met Steam Machine-sytemen.  Het apparaat gaat draaien op Windows 10 en moet werken met de zesde generatie i3, i5 en i7 Intel-proce ors. Informatie over een videokaart is niet bekendgemaakt door het Chinese bedrijf.

Een aantal free-to-play-titels zijn bevestigd voor het nieuwe platform van Tencent. Onder andere NBA 2k Online, Monster Hunter Online en League of Legends worden speelbaar op de machine.

Vorig jaar werd de importrestrictie op gameconsoles uit het buitenland opgeheven in China. Hierdoor kunnen andere ontwikkelaars als Microsoft en Sony theoretisch gezien ook consoles gaan verkopen. Het feit dat pc's en smartphones een groter marktaandeel hebben in China en dat games ook moeten worden vertaald in meerdere dialecten, weerhoudt wellicht de grote fabrikanten om hun consoles te introduceren in China.

Op dit moment is de Tencent Games Platform exclusief aangekondigd voor de Chinese markt. Het is nog onduidelijk of het gameplatform ook in andere landen wordt gelanceerd.

Tencent
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou