Alex Aktion van ontwikkelaar Beatshapers, de studio achter de titels BreakQuest en MolodyBloxx, ligt toe: "Het probleem is dat de PSP-gebruikers niet veel willen betalen. Hoewel het een stuk beter is dan drie jaar geleden, is het nog steeds niet genoeg. Er zijn verschillende redenen waardoor mensen niet willen betalen, waaronder piraterij en het niet hebben van een creditcard".

Een andere ontwikkelaar, die anoniem wilde blijven, vertelt dat Sony bijna niks doet om de Minis te promoten. "De meeste mensen die ik ken, en die werken in de gamesindustrie, hebben nog nooit gehoord van Minis. Ik kan me voorstellen hoe dat is met mensen die niet in de industrie werken".

Online

Volgens Shainiel Deo, baas van ontwikkelstudio Halfbrick, moeten de Minis het meer online gaan zoeken om succesvol te worden. "Het toestaan van betere online toegang van Minis, zoals scoreborden en multiplayer, zou de service verbeteren", zei hij. "De mogelijkheid om opgeslagen data naadloos te delen tussen de PSP en de PlayStation 3 zou de klant-ervaring ook verbeteren".