'Lancering iPad 2 bedreigd door ramp Japan' | Gamer.nl

'Lancering iPad 2 bedreigd door ramp Japan' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens het onderzoeksbureau worden vijf belangrijk onderdelen van de iPad 2 gemaakt in Japan. Onder meer de accu, het kompas en waarschijnlijk ook het speciale glas van het scherm komen uit het door rampspoed geplaagde land. Door schade aan fabrieken als gevolg van de aardbevingen en tsunami en door problemen met het Japanse elektriciteitsnetwerk, kunnen veel Japanse fabrieken niet op volle kracht draaien. Door leveringsproblemen kan een tekort aan iPad 2's ontstaan, meent iSuppli.

Volgens de marktonderzoeker is het niet mogelijk om de onderdelen te vervangen door die van andere fabrikanten, daarvoor zijn ze te belangrijk. Zo werkt het kompas samen met de interne accelerometer en gyroscoop. De accu wordt door Apple zelf in Japan ontwikkeld en is er mede voor verantwoordelijk dat de iPad 2 dunner is dan zijn voorganger. Apple heeft nog niet gereageerd op de bevindingen van iSuppli.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou