L.A. Noire-studio was medewerkers bijna 950.000 euro schuldig | Gamer.nl

L.A. Noire-studio was medewerkers bijna 950.000 euro schuldig | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het is niet bekend of de medewerkers hier nog iets van terug zullen zien. Op dit moment zijn curators bezig met het verkopen van de resterende bedrijfsmiddelen om een deel van de uitstaande schulden die de studio heeft bij crediteuren af te lo en. 

Het totaal aan niet uitbetaald loon was voor een groot deel bestemd voor een kleine groep werknemers. Zo kreeg de general manager Vicky Lord nog 72.000 euro, de art director Chee Kin bijna 65.000 euro en de chief technology officer Frantisek Fulin bijna 54.000 euro. Ook een aantal andere medewerkers hadden nog soortgelijke bedragen tegoed. 

De studiobaas, Brendan McNamara, zou nog zo'n 180.000 euro uitbetaald moeten krijgen, een deel daarvan was bestemd als salaris, het andere deel als betaling aan zijn eigen bedrijf Depth Analysis. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou