Kwart van Ubisoft-werknemers heeft te maken gehad met wangedrag

Kwart van Ubisoft-werknemers heeft te maken gehad met wangedrag

Een kwart van alle werknemers van Ubisoft zou te maken hebben gehad met wangedrag op de werkvloer.

Dat blijkt uit een anonieme enquête die door zo'n 14.000 werknemers van het bedrijf is afgelegd. Eén op de vier werknemers zou zelf wangedrag op de werkvloer hebben ervaren of hebben gezien. Daarbij zou zo'n twintig procent van alle ondervraagden zich "niet gerespecteerd of veilig voelen in de werkomgeving".

The Verge meldt dat de resultaten van de enquête samen met een brief van directeur Yves Guillemot publiekelijk werden gemaakt. In de brief laat hij weten dat het bedrijf naar manieren zoekt om de balans tussen geslacht binnen Ubisoft te verbeteren. In 2023 moet de hoeveelheid vrouwelijke werknemers binnen de uitgever met twee procent zijn gestegen. Er zou ook een nieuwe regeling in werking zijn gesteld waarmee het voor werknemers makkelijker wordt om anoniem giftig werkgedrag te melden.

"Iedereen bij Ubisoft moet zich zeker voelen en dezelfde kansen krijgen, ongeacht hun geslacht, huidskleur, religie, leeftijd of andere individuele eigenschappen", aldus Guillemot.

De afgelopen maanden kwamen er verschillende reportages naar buiten waaruit bleek dat er een giftige werkcultuur binnen Ubisoft heerst, met managers en ontwikkelaars in hoge posities die het leven van werknemers zuur maken. Diverse werknemers in hoge posities zijn inmiddels al ontslagen of vertrokken. Volgens een recente reportage zou ook het vertrek van Michel Ancel, de bedenker van Rayman en Beyond Good and Evil, hier gerelateerd aan zijn.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gaan we weer met de vuile was van Ubisoft. Die enquetes moet je met een korreltje zout nemen, omdat de vragen bijna altijd vaag en zijn en omdat ontevreden werknemers geneigd zijn om op alle vragen slecht te antwoorden.

0
test

@StormFox Gaan we dit nou serieus echt verdedigen. Dit is in geen elke term goed te praten. Een kwart van het bedrijf is pakweg te veel en daarvoor moet Ubisoft toch echt voor gaan opdreunen. Dit is niet hoe we met elkaar omgaan of vind jij het ook leuk wanneer een persoon jouw leef omgeving niet veilig maakt.

0
test

@armilo-theus Wat praat ik precies goed? Ik geef alleen aan dat ik dergelijke enquetes nooit vertrouw omdat ze altijd een vertekend beeld geven.

0
test

@niqomipa Ik kan je garanderen dat dat helemaal niet alleen bij Ubisoft is, maar eigenlijk wel overal. Naast dat er ook altijd de vraag is, WAT noemt men dus wangedrag? Voor sommige is een knipoog al sexuele intimidatie, als het van persoon A af komt, maar van persoon B is het geen probleem.. Waar leg je de grens, en het is echt niet alleen mannen tegen vrouwen, ook andersom.

0

Aanbevolen voor jou