Kunstenaar maakt ethische game die files wist van harddisk | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In het ouderwets ogende spel, Lose/Lose, bestuurt de speler een ruimteschip dat een grote groep aliens tegenkomt. Met elke alien die de speler doodschiet, wordt er een willekeurig bestand van de harde schijf verwijderd. De speler kan het spel alleen uitspelen door de buitenaardsen neer te schieten, anders ontploft het ruimteschip en wordt het spel zelf verwijderd van de harde schijf.

Hierdoor moet de speler uiteindelijk de vraag stellen wat hij of zij moet doen: de aliens doodschieten die zelf eigenlijk niets doen, of verliezen in de game om niets belangrijks op de computer kwijt te raken. De vraag die kunstenaar Gage stelt is "waarom gaan we er vanuit dat omdat we een wapen krijgen en beloond worden om het te gebruiken, het goed is om dat ook te doen?"

Downloaden

Mensen die de gok willen wagen kunnen de game downloaden. Tevens is er een scorebord te zien met daarop spelers die de game al hebben uitgeprobeerd.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou