Evolve kreeg kritiek om de vele dlc die los van de game verkocht wordt. Zo zijn er nieuwe hunters en monsters die in de dlc zitten en niet in de basisgame. Fans klaagden hierover onder andere op de Evolve-forums en reddit.

Reactie

Turtle Rock reageert op de feedback door aan te geven dat de nieuwe monsters en hunters niet uit het spel geknipt zijn om als dlc te verkopen. "Wanneer Evolve uitkomt, is de dlc nog niet klaar. [...] Onze eerste regel is om de multiplayercommunity niet te splitsen. Nooit. Daarom zijn de dlc-maps en nieuwe gamemodi gratis." Volgens Turtle Rock zijn de nieuwe hunters en monsters niet sterker dan de andere speelbare personages.

De ontwikkelaar zegt ook dat zij geen invloed hebben op hoe de game verkocht wordt: "Uiteindelijk maakt Turtle Rock Studios games, we verkopen ze niet. [...] We moeten onze uitgever vertrouwen om de beste keuze te maken over hoe de game verkocht wordt. [...] De Evolve-bundels die 2K heeft aangekondigd bieden mensen meer opties, en opties hebben is nooit slecht.

Dlc

De basiseditie van Evolve geeft spelers toegang tot twaalf maps, twaalf hunters en drie monsters. De Hunting-seizoenspas van 24,99 geeft kopers met de release toegang tot vier nieuwe hunters en drie skins voor de monsters. Daarnaast wordt een vierde monster, de Behemoth, los verkocht voor 14,99 euro. De vier hunters zijn ook los te koop voor 7,49 euro per stuk.

Er is ook een Digital Deluxe Edition beschikbaar voor de pc en de Xbox One, deze komt ook nog naar de PlayStation 4. De bundel kost 79,99 en geeft spelers toegang tot zowel de game als de seizoenspas. Daarnaast komt er een exclusieve pc-bundel voor 99,99 euro die ook toegang verschaft tot een vijfde monster, twee extra hunters en vier nieuwe skins.