Kosten PS Vita dev-kit fractie van die van PS3 en PSP | Gamer.nl

Kosten PS Vita dev-kit fractie van die van PS3 en PSP | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Een ontwikkelaar betaalt negentienhonderd euro plus belasting voor een ontwikkelkit. Die van de PlayStation Portable kostte in het begin vijftienduizend euro en die van de PlayStation 2 en PlayStation 3 twintigduizend. In 2009 heeft Sony de prijzen van die kits aanzienlijk in prijs omlaag gebracht. Zo kost een PS3 dev-kit nu zeventienhonderd euro.

De lage prijs is een van Sony's stappen om de PS Vita zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor ontwikkelaars. Eerder heeft de uitgever ook al bekendgemaakt dat het zeer eenvoudig zal zijn om PS3-games over te zetten naar de nieuwe handheld. Bovendien is het apparaat voorzien van twee keer zoveel RAM-geheugen als de PS3, om ontwikkelaars tegemoet te komen.

Volg de Gamescom op Gamer.nl


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou