'Konami sluit Metal Gear Online-studio' | Gamer.nl

'Konami sluit Metal Gear Online-studio' | Gamer.nl

Konami heeft vermoedelijk zijn studio in Los Angeles gesloten. De studio was verantwoordelijk voor Metal Gear Online, het online gedeelte van het dit jaar uitgekomen Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Dat melden bronnen van de website Eurogamer.

Gisteren kwamen er al geruchten naar buiten over de sluiting, onder andere via Twitter. Meer dan twintig mensen zouden hun baan verloren hebben door het sluiten van de studio.

De studio in Los Angeles werd in 2013 geopend om Kojima Productions te helpen met de ontwikkeling van The Phantom Pain, voornamelijk het online gedeelte. Tijdens de drukste periode werkten er tu en de vijftig en zestig mensen bij de studio.

In maart werd de studio hernoemd naar Konami Los Angeles Studio. Rond die tijd werd ook Hideo Kojima's naam van de promotiematerialen van The Phantom Pain gehaald, en gingen er geruchten over zijn vertrek bij Konami. Volgens geruchten is Kojima inmiddels sinds oktober weg bij het bedrijf. Sinds 6 oktober is Metal Gear Online uitgekomen en gratis te downloaden voor alle eigenaren van The Phantom Pain.

Konami heeft nog niets bevestigd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou