Konami: 'Metal Gear kan zonder Kojima doorgaan' | Gamer.nl

Konami: 'Metal Gear kan zonder Kojima doorgaan' | Gamer.nl

Konami kan er voor kiezen om Metal Gear-games te blijven maken zonder de hulp van geestelijk vader Hideo Kojima. Dat meldt Konami's Britse community manager Graham Day.

Day laat in een interview met Game On Daily weten dat Konami eerder al had aangegeven dat de Metal Gear-franchise door blijft gaan, ondanks dat Hideo Kojima en Konami niet meer samenwerken. "Metal Gear draait om het verhaal, om de personages en ik denk, ja..."

"Het is wel zijn kind", meldt de persoon die Day interviewt vervolgens. "Dat is veel verantwoordelijkheid. Is dat niet een opgave vlak na [Kojima's] vertrek?" Day: "Kijk naar Metal Gear Rising. Dat is een voorbeeld van de franchise die een nieuwe richting opgaat, dankzij andere teams met nieuwe partijen. En dat was een heel, heel erg goede game en gemaakt door een compleet ander team." Metal Gear Rising: Revengeance werd ontwikkeld door PlatinumGames.

Kojima en uitgever Konami konden het niet eens worden over bepaalde zaken, waardoor de bedenker van Metal Gear en de uitgever eerder dit jaar uit elkaar gingen. Eerder deze maand verscheen Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, mogelijk de laatste Metal Gear-game van Hideo Kojima zelf.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou