Kojima: 'Sony geeft me creatieve vrijheid' | Gamer.nl

Kojima: 'Sony geeft me creatieve vrijheid' | Gamer.nl

Hideo Kojima heeft Sony uitgekozen als partner voor zijn nieuwe studio Kojima Productions omdat hij op deze manier creatieve vrijheid heeft. Dat zegt hij in een interview met het Franse Gameblog.

"Ik heb veel voorstellen [voor samenwerking] gehad. Maar voor onze eerste game wilde ik zeker weten dat de omstandigheden zo goed mogelijk zouden zijn", aldus Kojima. "Ik heb al langer een goede relatie met Sony. Zij zorgen dat ik me puur op het creatieve aspect kan richten."

Kojima geeft aan dat hij bij andere uitgevers een pitch zou moeten geven, de financiering regelen en onderhandelen. "Met Sony moest ik natuurlijk mijn plan wel uitleggen, maar ze zeiden meteen 'Ga ervoor, doe wat je moet doen'. Ze stelden hun vertrouwen in mij. Alle energie die in een pitch zou gaan zitten, kon ik daardoor steken in het project zelf. Dat is een wereld van verschil."

Death Stranding
Tijdens Sony's persconferenie op de E3 onthulde Hideo Kojima zijn nieuwe game Death Stranding. Het wordt een actiespel met Norman Reedus in de hoofdrol. Reedus zou ook een rol vertolken in het geannuleerde Silent Hills. Er is nog weinig bekend over Death Stranding, los van een cryptische trailer die op de E3 te zien was.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou