Kojima legt uit waarom hij grote games wil blijven maken | Gamer.nl

Kojima legt uit waarom hij grote games wil blijven maken | Gamer.nl

Metal Gear-bedenker en voormalig Konami-werknemer Hideo Kojima wilde met zijn nieuwe studio Kojima Productions eerst een kleinere titel maken, maar heeft daar toch van afgezien. Dat vertelde hij tijdens een toespraak op het Nordic Game-evenement in Zweden eerder vandaag.

"Terwijl ik vrienden en kenni en van over de hele wereld ontmoette, hoorde ik dat iedereen verwacht dat ik een grote game maak, dus ik heb het roer omgegooid. Dus de eerste nieuwe game van mij wordt groot."


Ondanks dat Kojima niet voor een kleiner project gaat, geeft hij wel aan dat hij de game met een klein team wil ontwikkelen en dat hij zijn project "zo snel mogelijk uitgeeft". 

Nadat Kojima vertrok bij Konami richtte hij Kojima Productions op, een studio die dezelfde naam heeft als zijn voormalige interne studio bij Konami. Hij sloot een deal met Sony, waardoor zijn aankomende game alleen naar PlayStation 4 en pc komt. 

Het is nog niet bekend wat de game inhoudt, al liet hij wel weten dat fans van actiegames zoals Uncharted aan hun trekken komen. "Het is een ongelooflijke game. Het is niet echt open wereld, maar mensen die AAA-games als The Division en Uncharted leuk vinden, gaan hier plezier mee hebben."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou