Kirby-RTS onderweg naar Nintendo DS | Gamer.nl

Kirby-RTS onderweg naar Nintendo DS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel Nintendo de game zelf als een "side-scrolling real-time strategy-game" omschrijft, is de game niet te vergelijken met andere games in het RTS-genre, zoals Total War: Shogun 2 en Command & Conquer. De game lijkt meer overeenkomsten te hebben met games als Pikmin en Overlord, die een aantal strategische kenmerken en puzzelelementen hebben.

In de game wordt Kirby opgesplitst in tien kleinere Kirby's, die samen te besturen zijn door de speler. Spelers kunnen de Kirby's als groep op hun vijanden afsturen. Ook is het mogelijk individuele Kirby's te laten springen. De roze wolkjes helpen bovendien bij verschillende uitdagingen, waarvoor spelers soms een specifiek aantal Kirby's nodig hebben om deze te volbrengen.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou