Kingdom Hearts 3 draait niet langer op eigen engine | Gamer.nl

Kingdom Hearts 3 draait niet langer op eigen engine | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Eerder kwam al naar buiten dat ontwikkelaar Square Enix problemen had met de Luminous Engine, wat waarschijnlijk de reden is geweest van de keuze voor een andere engine. De ontwikkeling van Kingdom Hearts 3 verloopt volgens Nomura echter "stabiel en volgens de planning. We hebben wat moeite met renderen, maar met de hulp van Epic Games [de maker van Unreal Engine 4] boeken we vooruitgang".

In het interview zegt Nomura momenteel bezig te zijn met het scenario en de werelden voor Kingdom Hearts 3. Ook werkt hij aan de ontwerpen van hoofdpersonages Sora en Riku. De game is in ontwikkeling voor PlayStation 4 en Xbox One. Een geplande releaseperiode is nog niet bekend. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou