Kinect kan nu wel zittend gespeeld worden | Gamer.nl

Kinect kan nu wel zittend gespeeld worden | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Om het probleem van de zittende speler aan te pakken, verlegde Microsoft het punt vanaf waar Kinect spelers probeert te identificeren. Dit lag eerst onderaan de ruggengraat maar is met de update verplaatst naar de nek. Dit stelt Andrew Oliver, die als mede-oprichter van ontwikkelaar Blitz Games ervaring heeft met de techniek.

“Mocht het zo zijn dat je onderlijf in de bank lijkt te zijn verdwenen, dan is dat geen punt meer voor Kinect, omdat je handen en armen nog steeds werken. Je kan het meeste nog wel doen op die manier”, aldus Oliver. Zijn studio werkt onder meer aan The Biggest Loser en Yoostar 2, twee voor Kinect ontworpen titels die in de Verenigde Staten uitgebracht zullen worden.

De spellen die samen met de lancering van Kinect uitgebracht worden maken overigens nog geen gebruik van het nieuwe identificatiepunt. Voor later nog te verschijnen titels “zal het zitten geen problemen meer opleveren”, weet Oliver tot slot te melden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou