Killzone-ontwikkelaar Guerrilla werkt aan nieuw spel | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hulst gaf aan inmiddels "volop bezig" te zijn aan een nieuw IP. "We proberen het zo zorgvuldig mogelijk te doen en zijn nu op het punt om daar key players op te zetten."

Hij geeft toe dat het op dit moment heel druk is met de ontwikkeling van Killzone 3, maar zegt dat de studio toch tijd heeft vrij kunnen maken voor een nieuw project. "Heel binnenkort gaan we opschalen. We zitten nu nog volop in de conceptfase", aldus Hulst.

Leuke tijd

Verder noemt Hulst de fase waarin Guerilla Games zich momenteel bevindt "een heel leuke tijd voor de studio" is. "Typisch voor de Guerilla-cultuur is dat het hele bedrijf betrokken wordt bij het project. We hebben een uitgebreide briefing rondgestuurd en iedereen uitgenodigd om concepten te pitchen. Daar zijn zoveel ideeën uit gekomen. Het geeft een goed beeld van wat de studio wil", zo liet Hulst weten tijdens het interview.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou