Kickstarter-campagne voor controversiële Coleco-console uitgesteld | Gamer.nl

Kickstarter-campagne voor controversiële Coleco-console uitgesteld | Gamer.nl

De Kickstarter-campagne voor de Coleco Chameleon-console is uitgesteld nadat klachten opdoken over de echtheid van het project.

Voor het maken van de Coleco Chameleon worden omhulsels gebruikt van de Atari Jaguar met hierin nieuwe hardware. Ontwikkelaar Retro werkt samen met Colecovision, de rechtenhouder van de Coleco-naam, om een console op de markt te brengen die weer gebruik gaat maken van cartridges.

Tijdens de recente Toy Fair in New York werd opgemerkt dat er hardware van de Super Nintendo werd gebruikt in plaats van eigen componenten. Hiernaast werd in een andere foto op Facebook ontdekt dat een PCI capture-kaart in de console was geplaatst. Deze foto is inmiddels verwijderd.

De Kickstarter-campagne is uitgesteld na de vele klachten uit de community. Het bedrijf geeft aan “verrukt” te zijn door de discu ies en belooft de campagne “nog beter” te maken. Ondanks de vertraging wil Retro de Coleco Chameleon nog steeds aan het eind van dit jaar op de markt brengen.

Colecovision heeft in een uitspraak gezegd bekend te zijn met de zorgen over het product en neemt gelijk actie. In een uitspraak kondigen ze aan onafhankelijke experts binnen zeven dagen naar het prototype te laten kijken om de echtheid te verifiëren. Als de klachten waar blijken te zijn zegt de naamhouder geen andere keus te hebben dan het project te stoppen.

Een eerdere campagne op Indiegogo voor de console in retrostijl vroeg om 1,95 miljoen dollar. Hiervan is slechts 80.000 dollar opgehaald. Het is nog onbekend wanneer de Kickstarter-campagne voor de Coleco Chameleon wordt voortgezet.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou