Just Add Water werkt aan HD-versie Abe's Oddysee | Gamer.nl

Just Add Water werkt aan HD-versie Abe's Oddysee | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Abe HD gaat in productie", aldus Lanning. "Het is in feite Abe's Oddysee opnieuw ontwikkeld met een 3D physics engine, maar het blijft een tweedimensionale side-scrolling platformer. De manier waarop Just Add Water het wil benaderen is erg slim: ze willen het wiel niet opnieuw uitvinden. Ze willen een oude, bekende ervaring opnieuw maken met een nieuwe engine en nieuwe techniek."

Abe's Oddysee is één van de zes Oddworld-games waaraan Just Add Water werkt samen met de originele ontwikkelaar Oddworld Inhabitants. Eerder werd al een HD-remake van Stranger's Wrath aangekondigd, het vierde deel in de Oddworld-reeks. Stranger's Wrath HD komt naar PlayStation Network en het plan is om de game ook naar Xbox Live Arcade te brengen. Het is nog niet bekend waar de nieuwe versie van Abe's Oddysee op uit gaat komen, maar het is waarschijnlijk dat het dezelfde platformen betreft.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou