De aanstelling van Larson-Green maakt onderdeel uit van een grootschalige reorganisatie van Microsoft, die de strategie van het bedrijf moet verenigen. De merkhouder van Windows en Xbox deelt zijn organisatie voortaan in op basis van functies in plaats van producten.

De divisie waar Xbox onder valt werd voorheen geleid door Don Mattrick, die Microsoft onlangs verliet om CEO van Zynga te worden. De desbetreffende afdeling van Microsoft heette toen nog de Entertainment and Devices Division. Larson-Green was voorheen verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Windows. Met haar nieuwe functie overziet ze alle hardware die Microsoft produceert, inclusief het entertainment dat het bedrijf hiervoor in ontwikkeling heeft. 

Voor andere divisies van Microsoft zijn ook verschillende mensen aangesteld. Terry Myerson leidt bijvoorbeeld de Operating Systems Engineering Group, waaronder alle besturingssystemen, waaronder die van Xbox One en PC, vallen. Satya Nadella overziet alle Cloud-diensten en Tami Reller regelt de marketing van alle producten van Microsoft.