John Romero werkt aan nieuwe shooter | Gamer.nl

John Romero werkt aan nieuwe shooter | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De laatste shooter die Romero maakte was Daikatana uit 2000, een game die door pers en publiek werd gekraakt. De game staat hedentendage voornamelijk bekend om zijn vreemde marketing. Voor Daikatana werkte Romero onder meer aan de Commander Keen-games, Wolfenstein 3D en Doom.

Romero zegt over het nieuwe project: "Ik heb geen shooter meer gemaakt sinds 2000. Dus ik ben nu aan een nieuwe begonnen." Verdere details over de shooter zijn er nog niet, al geeft Romero wel aan dat er de eerste concept art is voor het hoofdpersonage. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou