John Carmack verlaat Oculus en gaat aan AI werken

John Carmack verlaat Oculus en gaat aan AI werken

John Carmack heeft besloten om te stoppen met zijn huidige functie met betrekking tot de Oculus om aan AGI (Artificial General Inteligence) te gaan werken.

Het nieuws werd gedeeld via Facebook; in het bericht meldt Carmack dat hij wel bij het bedrijf blijft in de vorm van een ‘Consulting CTO’. Hij zegt dat hij hierdoor nog steeds inspraak heeft op het proces, maar dat het minder van zijn tijd gaat vergen.

Hij besluit dat hij aan AGI gaat werken voordat hij te oud wordt. Volgens hem is AGI mogelijk en van enorme waarde. Tevens denkt hij hiermee een verschil te kunnen maken en heeft hij daarom de sprong in het diepe genomen.

Artificial General Intelligence is een machine en/of systeem dat kan leren, zonder dat nieuwe informatie geprogrammeerd hoeft te worden. Het systeem leert van de omgeving en impressies en verkrijgt zo, zoals een mens dit ook doet, nieuwe informatie en kennis. Het doel van AGI/AI is om een systeem te creëren dat volledig zelfstandig kan denken.

Carmack is niet alleen bekend van zijn werk met de Oculus, waarvoor hij in 2012 promotie voor maakte tijdens de Kickstarter-campagne, maar ook als programmeur voor games zoals Doom en Quake. In 2013 besloot hij echter om de studio van Doom te verlaten en te gaan werken aan de Oculus als CTO.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Uhm, hoezo gaat dit over apple? Oculus is toch van facebook?

0
test

Ja inderdaad, hij werkte inderdaad voor Facebook, niet voor Apple

0

Aanbevolen voor jou