Johan Cruijff speelt hoofdrol in FIFA 13 | Gamer.nl

Johan Cruijff speelt hoofdrol in FIFA 13 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De ex-speler heeft voor zijn debuut in het spel meer dan 4000 woorden ingesproken, die op basis van pure willekeur door elkaar gehu eld worden om zinnen te genereren. Volgens EA Sports wordt het Cruijff-gehalte van het commentaar daarmee zo hoog mogelijk gehouden. "Het draait toch allemaal om mogelijkheden? Ik zie niet in waarom sommige mensen dat niet inzien", legt Cruijff uit. Hij acht het nut van zijn commentaar "gewoon aanwezig".

Cruijff staat bekend om zijn vaak onnavolgbare spreektaal, Cruijffiaans genaamd. Volgens hemzelf hebben zijn iconische uitspraken geholpen in het besluit hem in het spel te stoppen. "Ik weet dat sommige mensen dat leuk vonden aan mij, maar dit is hoe ik praat. Toen en nu. Daar kun je niets aan veranderen." Verdere details wilde Cruijff niet geven. "Ik doe dit en zij doen dat. Iedereen moet voor zichzelf besli en wat ze zeggen. Ik zeg niets." Verwacht wordt dat FIFA 13 eind september in de schappen ligt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou