Jazz Jackrabbit-remake aangekondigd via schimmige Kickstarter | Gamer.nl

Jazz Jackrabbit-remake aangekondigd via schimmige Kickstarter | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het is niet bekend wie Taddeo precies is en of hij van Epic Games de rechten heeft verkregen een remake van de game te maken. Epic is nog altijd eigenaar van het handelsmerk van Jazz Jackrabbit. Taddeo vraagt 30.000 Canadese dollars voor het maken van de game.

Taddeo wil de remake naar pc, Mac, Linux, Xbox One en PlayStation 4 brengen. Daarnaast plaatst hij op de Kickstarter-pagina een aantal vroege renders en artwork. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Taddeo de rechten heeft om de game te maken en het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat het Kickstarter-project binnen aanzienlijke tijd gesloten wordt.

Jazz Jackrabbit verscheen in 1994 op pc en werd ontwikkeld door onder andere Gears of War-bedenker Cliff Bleszinski. Sindsdien is ook een vervolg uitgekomen. De franchise is in handen van Epic.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou