Japans bedrijf wil 3G naar handhelds brengen | Gamer.nl

Japans bedrijf wil 3G naar handhelds brengen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Zowel de PSP als de Nintendo DS hebben Wi-Fi om verbinding te maken met draadloze netwerken, maar geen toegang tot 3G-netwerken. 3G levert snellere verbindingen op voor het spelen van games en andere applicaties.

In een interview met deze krant benadrukte DoCoMo's president Ruyuji Yamada de relevantie van draadloze netwerkfunctionaliteit. "Gameontwikkelaars weten dat ze draadloze communicatie nodig hebben om de volgende stap in de ontwikkeling van draagbare spelcomputers te nemen. We zijn hierover in overleg met verschillende spelers op de markt," aldus Yamada. Hij wilde echter niet aangeven met welke bedrijven gesprekken gaande zijn. 

3DS

Tijdens de E3 gaf Nintendo aan dat de 3DS bij zijn release geen 3G-functionaliteit zal krijgen, maar meldde het Japanse bedrijf ook dat het later toevoegen hiervan zeker een optie is die ze open willen houden. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou