Itagaki beschouwt Japanse gamesindustrie als 'stervende' | Gamer.nl

Itagaki beschouwt Japanse gamesindustrie als 'stervende' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De aanleiding voor deze uitspraak waren de eerdere uitlatingen van Keiji Inafune, een belangrijk figuur bij Capcom, die stelde dat het gedaan was met de Japanse gamesindustrie.

Toen Itagaki om een reactie gevraagd werd op deze bewering zei hij: “Daar ben ik het mee eens. Japan is er niet in geslaagd om het kapitalisme te importeren, of beter gezegd, er niet in geslaagd om de le en van het kapitalisme, de vrijemarkteconomie, te begrijpen. Dit geldt niet enkel voor de game-industrie. Ik heb het over wat er met Japan gebeurd is sinds de jaren '60. Japan’s lot, het lot van dit tijdperk, stond toen al vast”, aldus Itagaki.

Valhalla Games werkt momenteel aan Devil’s Third, het eerste spel wat bij de studio sinds de oprichting hiervan in ontwikkeling is. Uitgever van het spel, THQ, verwacht het spel uiterlijk in april 2013 uit te kunnen brengen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou