iPhone-game van veertienjarige komt App Store top 10 binnen | Gamer.nl

iPhone-game van veertienjarige komt App Store top 10 binnen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De game is inmiddels twee miljoen keer gedownload en daarmee verkoopt de game op dit moment beter dan Angry Birds. Bubble Ball staat op dit moment op de negende plaats in de top 10 van gratis iPhone apps, één positie boven Angry Birds.

Nay begon met de ontwikkeling van Bubble Ball nadat een aantal vrienden hem aanspoorden een game voor het iOS-platform te maken. Nay heeft vervolgens dagelijks een paar uur aan de game gewerkt. De game kwam vorig jaar op 29 december uit in de App Store.

Hulp van moeder

De moeder van Nay, Kari, heeft geholpen met het ontwerpen van een aantal puzzels, maar Nay zelf heeft het concept bedacht en de gehele game ontwikkeld. "Ik werd verrast [door het succes]", aldus Nay. "Toen ik de game uitgaf, had ik niet verwacht dat hij het zo goed zou doen." Nay werkt inmiddels aan zijn volgende game, waar nog niets over bekend is. Ook denkt hij na over het verzinnen en aanbieden van extra levels, tegen betaling.  


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou