Interview met creatief regisseur Watch Dogs: Legion werd in-game gedaan

Interview met creatief regisseur Watch Dogs: Legion werd in-game gedaan

BBC-presentator Marc Cieslak heeft een interview gedaan met de creatieve regisseur van Watch Dogs: Legions, Clint Hocking. Dit was echter niet een standaard interview, in plaats van in de realiteit vond het interview plaats in de wereld van Watch Dogs: Legion.

Tijdens het interview krijgt men de setting van Watch Dogs: Legions prima mee. De game speelt zich af in een futuristisch Londen en om de twee heren heen is het nachtleven van de stad in volle gang. Auto’s razen bij en mensen kletsen wat af terwijl Cieslak vragen stelt aan Hocking.

De eerste vraag is toepasselijk voor de setting, waardoor Hocking makkelijk een antwoord kan geven. Waarom is er gekozen voor Londen? Volgens Hocking zit de stad bomvol met culturele en historische bezienswaardigheden en is het een stad vol plekken die mensen willen zien.

Verder wordt er ingegaan op de Brexit en waarom dit onderwerp is meegenomen in de game. "Ht is onze verantwoordelijkheid om te kijken naar alles wat er om ons heen gebeurd in de wereld en daar op te reageren", legt Hocking uit. Hij zegt dat het voor games hetzelfde is als voor films, boeken en series. Het gebeurt vaak dat deze inspiratie nemen van gebeurtenissen in de echte wereld.

“We willen iets creëren dat betekenis heeft, waar mensen naar kunnen kijken en een weerspiegeling is van de wereld waarin zij leven,” zo gaat Hocking verder. Hij zegt dat ze iedere dag weer kijken naar veranderingen in de wereld. Als voorbeeld noemt hij de regulatie van drones, en of zij dat gegeven mee willen nemen in de game. Het is volgens hem iets waar ze iedere dag mee bezig zijn.

Het verhaal van Watch Dogs: Legion richt zich op de inspanningen van de Londense tak van hackergroep DedSec in de strijd tegen een autoritair regime dat de controle over het Verenigd Koninkrijk heeft overgenomen, dankzij het geavanceerde surveillancesysteem ctOS. Elk (ogenschijnlijk niet speelbaar) personage in de game heeft zijn eigen achtergrondverhaal en vaardigheden die gebruikt kunnen worden om het op te nemen tegen het regime.

Watch Dogs: Legion was eerst gepland om uit te komen op 6 maart 2020, maar dit is uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Haha, ik was Watch Dogs: Legion helemaal alweer vergeten.

0
test

@Paxopoxo ik denk dat je niet de enige bent, er was vrij weinig nieuws over de laatste tijd. Desalniettemin heb ik wel zin in deze game!

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Ja, dat is wel zo, hahaha

0

Aanbevolen voor jou