Intel Extreme Masters Katowice gesloten voor publiek vanwege coronavirus

Intel Extreme Masters Katowice gesloten voor publiek vanwege coronavirus

Het grootste game-evenement van polen is, op last van van de lokale overheid, volledig dicht voor publiek. Wij kunnen als pers (op uitnodiging van Acer Predator) de verlaten zalen nog bereiken, maar de organisator moet duizenden fans noodgedwongen buiten de deur houden.

Na een hoop andere grote events zoals het Mobile World Congress, is ook ESL’s Intel Extreme Masters in Polen slachtoffer geworden van het coronavirus. Op donderdagavond laat, nog geen 10 uur voordat de Spodek-arena zijn deuren zou openen, kwam ESL met het nieuws dat het event alleen nog maar online te kijken zal zijn. De duizenden fans die in sommige gevallen van de andere kant van de wereld zijn gekomen, zijn op last van de Poolse overheid niet meer welkom uit vrees voor het coronavirus.

Het toernooi gaat door alsof er niks is veranderd, in een gigantisch stadion met een handjevol slaperige journalisten als publiek.

Katowice

IEM - CounterStrike: Global Offensive

De afgelopen dagen hebben de verschillende teams al gestreden om plaatsen in de play-offs van het belangrijkste onderdeel van IEM: Counterstrike. Astralis heeft zich daar duidelijk laten zien als favoriet en heeft zich met een perfecte score direct geplaatst voor de halve finales. Die plaats is ook toegekend aan G2, die slechts een enkel puntje tegen zich heeft gekregen. De plaatsen voor de kwartfinale worden gevuld door fnatic, 100 Thieves, Natus Vincere en Liquid. Een opvallende afwezige in die lijst is mousesports. Onder leiding van de Nederlandse Chris ‘ChrisJ’ de Jong leek dat team de afgelopen maanden onverslaanbaar met een gigantische win-ratio. Het winnende team ontvangt naast een trofee, ook een geldprijs van maar liefst 250.000 dollar.

Of de rest van het toernooi daadwerkelijk door gaat als gepland lijkt helaas niet meer 100% zeker. In de persruimte gaat een hardnekkig gerucht rond dat enkele spelers al zijn gespot in de vertrekhallen van Katowice Airport, wat betekent dat sommige teams IEM mogelijk afronden met invallers of zelfs helemaal niet meer komen opdagen.

Katowice
Katowice
Katowice
Katowice

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou