Intel: chiptekort duurt tot 2023

Intel: chiptekort duurt tot 2023

Volgens Intel-CEO Pat Gelsinger duurt het huidige chiptekort tot minstens 2023.

Dat meldt de Japanse krant Nikkei.  "Het algemene halfgeleidertekort is flink, en de halfgeleiderindustrie groeide voor Covid al 5 procent per jaar", zegt Gelsinger tijdens een bezoek aan Maleisië.

"Covid heeft de productieketen verstoord. De vraag is daarbij gestegen met 20 procent ten opzichte van het jaar ervoor, en verstoorde toeleveringsketens hebben een groot gat gecreëerd. Die geëxplodeerde vraag is gebleven.

Intel investeert zowel in de Verenigde Staten, Europa en Azië in een hogere productiecapaciteit van chips. Volgens de CEO 'duurt het echter even' voordat het bedrijf kan reageren op de toegenomen vraag.

Het tekort aan halfgeleiders voor chips heeft een negatieve invloed op het aanbod van consoles en pc-componenten. Zowel Nintendo, Sony als Microsoft hebben aangegeven de vraag naar nieuwe hardware niet bij te kunnen houden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dat tekort is vaag. Covid krijgt de schuld maar er is volgens mij meer aan de hand. Te weinig grondstoffen? Dus iedereen ligt in het ziekenhuis en hele bedrijven draaien met een skeleton crew. Nee. Dit is gewoon een complot om de prijzen op te drijven.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou