Insomniac Games kostte Sony meer dan 200 miljoen

Insomniac Games kostte Sony meer dan 200 miljoen

Sony heeft laten weten hoeveel het voor Insomniac Games heeft betaald. Dat blijkt uit een rapport dat de Japanse techgigant heeft ingediend bij de US Securities and Exchange Commission.

De deal met het bedrijf achter Marvel’s Spider-Man en Ratchet & Clank heeft Sony uiteindelijk ruim 207 miljoen euro gekost. Wat opvalt is dat het rapport ook zegt dat het vooral contant is betaald. Sony liet afgelopen augustus weten dat de deal met Insomniac Games rond was.

Insomniac Games

Sony en Insomniac Games werken al jaren met elkaar. In de eerste 18 jaar dat Insomniac Games bestaat, bracht de developer enkel spellen uit op de Sony consoles. Insomniac Games stond vooral bekend om games als Spyro the Dragon, Ratchet & Clank en Resistance. In 2012 begon Insomniac Games ook spellen te maken met de Facebook game: Outrenauts. Sindsdien was het bedrijf ook veel bezig met het creëren van games voor andere platforms en consoles zoals mobiel, pc en Xbox One.

In de toekomst zal Insomniac Games waarschijnlijk weer vooral games maken voor Sony en Sony-consoles. Shawn Layden, destijds de voorzitter van Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, vertelde destijds het volgende: "De toevoeging van Insomniac Games aan SIE WWS bevestigt opnieuw onze toewijding aan het ontwikkelen van gamingervaringen van wereldklasse die alleen te vinden zijn op het PlayStation-platform."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"Wat opvalt is dat het rapport ook zegt dat het vooral contant is betaald." Wat is daar opvallend aan? Dat is heus niet in briefjes van 10 in een koffer gestopt, een cash payment betekent gewoon een directe koopsom i.p.v. betaling in bijvoorbeeld aandelen.

0
test

@jsk Het is echt beschamend hoeveel mensen denken dat Sony gewoon serieus met zakken geld heeft betaald.

0

Wat eerder opvallend is, is dat het máár 200 miljoen is. Respawn is door EA gekocht voor bijvoorbeeld 400 miljoen. Rare voor 360 miljoen door Microsoft. Beide verkopen "amper" games in vergelijking met Insomniac's Ratchet & Clank en Spider-Man(PS4).

0
test

@elirosenau Er is wel 1 vrij groot verschil: het bezit van IPs. Titanfall was bezit van Respawn terwijl onder andere Battletoads, Banjo-Kazooie, Perfect Dark en Conker bezit waren van Rare. Ondertussen zijn alle hits van Insomniac, en dan dus met name Ratchet & Clank en Spider-Man het bezit van andere bedrijven. Enige IPs in het bezit van Insomniac zijn Sunset Overdrive en die paar Oculus VR games.

0
test

@poklaan Wat dacht je van Mojang, dat door Microsoft is gekocht voor 2,5 MILJARD, en dat was voornamelijk om 1 franchise, namelijk minecraft. De andere games van Mojang zoals bijvoorbeeld scrolls zijn inmiddels gedumpt.

0

Aanbevolen voor jou