Gamer.nl vroeg aan SuperData hoe de inkomsten van World of Warcraft in april 2013 met 54 procent konden zijn gedaald vergeleken met september 2012. Volgens SuperData verdiende Activision Blizzard aan WoW toen 204 miljoen dollar ten opzichte van 93 miljoen dollar in september.

Het aantal betalende abonnees nam wel af, maar die daling was significant minder dan bij de inkomsten. Volgens van Dreunen ligt het vooral aan het feit dat Mists of Pandaria digitaal veel minder verkocht vergeleken met september vorig jaar. Mists of Pandaria werd eind september gelanceerd en genereerde in die maand ongeveer 85 miljoen dollar via digitale verkopen. In mei van dit jaar waren die inkomsten gedaald tot onder de 1 miljoen dollar.

World of Warcraft heeft volgens de meest recente cijfers 7,7 miljoen betalende spelers. Eind 2012 waren dat er nog 9,6 miljoen. Ondanks deze terugloop ziet SuperData geen daling in de inkomsten die Blizzard genereert uit microtransacties. Dit is volgens het bedrijf een indicatie dat WoW-spelers bereid zijn om hier geld aan te besteden.