Info en beelden opgedoken van geannuleerde Star Wars Outpost | Gamer.nl

Info en beelden opgedoken van geannuleerde Star Wars Outpost | Gamer.nl

Er zijn informatie en beelden van een geannuleerde Star Wars-game verschenen. Star Wars Outpost werd een strategische game voor pc en mobiele apparaten.

De titel was twee jaar lang in ontwikkeling bij de studio van LucasArts in Singapore. Net voordat LucasFilm werd gekocht door Disney, besloot de gamestudio zich meer te richten op ‘casual titels’. Hierdoor sneuvelden ook Star Wars 1313 en de shooter First A ault. Tegen de tijd dat Star Wars Outpost werd geannuleerd was de game ongeveer voor 90 procent afgerond.

Volgens de bron van Eurogamer die dichtbij het project stond, was de game een mix van Kolonisten van Catan en EVE in een Star Wars-jasje. Spelers konden op een planeet een ‘outpost’ overnemen en samenwerken met andere spelers om de nederzetting te upgraden. Elke gebruiker kreeg de keuze om wapens, schepen en gereedschappen te leveren aan de Rebels of de Empire. Star Wars Outpost wordt omschreven als een hardcore simulatie en vergelijkbaar met de speelstijl van een mmo, waarbij spelers veel tijd in de game investeren.

De game werd ontwikkeld in HTML5, waardoor het in browsers gespeeld kon worden. Hoewel er gebruik werd gemaakt van een 3D-engine, was alles met de hand getekend. Er was tevens een link met Star Wars: First A ault, de shooter die ook geannuleerd werd, gepland, waarmee spelers wapens of voertuigen konden overhevelen tu en de games.

Star Wars Outpost gaat hoogstwaarschijnlijk nooit het daglicht zien. Disney zegt wel altijd te kijken naar geannuleerde projecten om inspiratie op te doen voor volgende games.

Star Wars Outpost
Star Wars Outpost
Star Wars Outpost
Star Wars Outpost
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou