Indie sci-fi Alone With You komt naar PS4 en Vita | Gamer.nl

Indie sci-fi Alone With You komt naar PS4 en Vita | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

"Alone With You is een sci-fi game voor mensen die van avontuur en ontdekken houden en zelfs mi chien van een beetje romantiek", aldus Rivers. De speler is de enige overlevende van een terravorming kolonie. De planeet staat op imploderen en binnen een maand dient de speler ontsnapt te zijn. Er is echter maar één onstanappingspod en die is stuk. Degenen die de pod zouden kunnen maken zijn allemaal dood, maar het AI-systeem van de kolonie niet. De speler probeert samen met de AI de dode werknemers te herscheppen, om zo van de planeet te kunnen ontsnappen.

Rivers is tevens de maker van de horrorgame Home, die in 2013 uitkwam voor pc en smartphone en dit jaar op Vita. Bekijk onderstaande trailer voor een indruk van de game Alone With You.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou