Het programma heeet ID@Xbox en is samengesteld na advies van meer dan vijftig ontwikkelaars. Naast de twee development kits krijgen ontwikkelaars de volledige kracht van de Xbox One-console ter beschikking, evenals cloud services, Kinect en de Xbox Live toolset, waar SmartGlass, multiplayer, Achievements en Gamerscore vallen.

Gegadigden kunnen zich vanaf 20 augustus inschrijven via www.xbox.com/id. Wanneer de aanvraag geaccepteerd wordt, worden zij een officiële Xbox One-ontwikkelaar. Onafhankelijke ontwikkelaars "die al een bewezen reputatie en games op console, PC, mobiele telefoon of tablet hebben" krijgen volgens Microsoft voorrang. Er zijn geen verdere kosten voor het aanmelden van een studio.

Alle games komen samen op de Xbox One-winkel te staan en worden op verschillende manieren gecategoriseerd. Zo kunnen spelers zien wat hun vrienden en de community aan het spelen zijn en kunnen er aanraders worden getoond. Spelers kunnen via de spraakherkenning van Kinect gemakkelijk door lijsten met titels bladeren. Op de lange termijn is Microsoft van plan om van elke Xbox One-console een development kit te maken. "Dat betekent dat elke hobbyist met een goed game-idee dit kan maken op de Xbox One."