"Er komen zeer waarschijnlijk twee DVD's, dat is zeker. De volgende vraag is of de multiplayer op een aparte DVD komt of niet. Moeten we er drie gebruiken?", aldus Hollenshead.

Het probleem waar id Software mee worstelt is de logica qua DVD's voor de single- en multiplayer van Rage. Hollenshead: "Het slaat nergens op om een speler te vragen DVD's te wisselen in de multiplayer, toch? [...] Spelers moeten één DVD houden tijdens de multiplayer, maar kun je alle multiplayer-content op één DVD zetten? Zelfs als het overlappende content heeft met de singleplayer?"

Harde schijf

De DVD-problematiek heeft eveneens te maken met het feit dat Hollenshead de game op alle Xbox 360's speelbaar wil maken. Dit betekent dat Rage ook op de Xbox 360 Arcade, die zonder harde schijf wordt geleverd, speelbaar moet zijn. "[...] we moeten nog steeds speelbaar zijn op de Arcade -nits, degene zonder harde schijf. Waarom ze die [Xbox Live Arcade] verkopen, ik heb geen idee. Ik denk dat zelfs Microsoft hier spijt van heeft", aldus Hollenshead.