Capcom verontschuldigt zich voor communicatie over Street Fighter 5 | Gamer.nl

Capcom verontschuldigt zich voor communicatie over Street Fighter 5 | Gamer.nl

Capcom heeft zich verontschuldigd voor de slechte communicatie over ontwikkelingen rondom Street Fighter 5.

Vorige week kondigde Capcom middels een trailer aan dat Ibuki het volgende personage is dat wordt toegevoegd aan Street Fighter 5. Volgens een eerder gepubliceerde planning zou het personage in mei uitkomen. Op 31 mei liet de ontwikkelaar echter weten dat de dlc echter is uitgesteld naar de laatste week van juni en tegelijkertijd uitkomt met de eerder aangekondigde verhaalmodus.

Op de Capcom Blog schrijft een werknemer van Capcom: "We bieden onze excuses aan alle spelers over de hele wereld voor het niet eerder communiceren over de gewijzigde releaseplanning".

Capcom belooft voortaan transparanter te zijn over ontwikkelingen rondom de game. De ontwikkelaar waarschuwt wel alvast dat er mogelijk meer vertragingen kunnen oplopen. "Het ontwikkelteam geeft altijd de prioriteit aan kwaliteit, wat kan resulteren in meer vertragingen bij het uitrollen van content," schrijft het bedrijf op zijn blog.

In dezelfde blogpost behandelt Capcom alvast een aantal veelvoorkomende klachten, zoals over de responstijd van de game en over het aantal ragequitters. Over dat laatste meldt het bedrijf dat het aantal verbroken verbindingen tijdens potjes na de laatste update met 60 procent is gedaald. Capcom is blij met de ontwikkeling, maar belooft nog meer maatregelen te nemen.

Ibuki en de verhaalmodus-dlc zullen volgens de huidige planning in de laatste week van juni uitkomen voor Street Fighter 5 op PlayStation 4 en pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou