Update: HTC Vive vanaf 1 april beschikbaar en kost 799 dollar | Gamer.nl

Update: HTC Vive vanaf 1 april beschikbaar en kost 799 dollar | Gamer.nl

Virtual reality-headset HTC Vive is vanaf 1 april beschikbaar en kost 799 dollar. Dit heeft HTC zondag bekendgemaakt op zijn website.

Update: HTC heeft het gerucht van VentureBeat over de prijs en lanceringsdatum bevestigd middels een persbericht. De prijs van 799 dollar is exclusief belastingen en verzendkosten en ligt daarmee hoger dan de 599 dollar van de Oculus Rift. De virtual reality-headset kan vanaf 29 februari worden besteld.

Bij de HTC Vive hoort ook een dienst genaamd Vive Phone Services. Hiermee kunnen gebruikers bellen, sms'en en hun kalender bekijken in de headset. Volgens de anonieme bron wil HTC de Vive voor meer dan alleen games gaan gebruiken.

Ook zitten er twee games geïnstalleerd op de Vive: 'Job Simulator: The 2050 Archives' traint mensen voor een hypothetische baan in het jaar 2050. 'Fantastic Contraption' verwacht van spelers dat ze apparaten bouwen om verscheidene puzzels op te lo en.

Tevens inbegrepen bij de HTC Vive zijn twee draadloze bewegingscontrollers waarmee spelers objecten in de virtuele wereld in hun headset kunnen manipuleren.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou