Horrorgame Amy verschijnt 11 januari op XBLA en PSN | Gamer.nl

Horrorgame Amy verschijnt 11 januari op XBLA en PSN | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Amy is een concept van Paul Cui et. Hij is onder andere de maker van de kla ieke actie-platformer Flashback uit 1992 en diens opvolger Fade to Black. Flashback staat in het Guinne Book of World Records als de snelsverkopende Franse game aller tijden.

Spelers nemen in Amy de rol aan van Lana in het jaar 2034, als het broeikaseffect zorgt voor vele ziektes en natuurrampen in de wereld. Na een komeetinslag verandert Silver City, het Amerikaanse dorpje waar Lana woont, in een chaotisch gebied waar de meeste mensen bevangen lijken door een virus dat ze in een horde wilde monsters verandert.

Gewond en zelf ook besmet gaat Lana op de vlucht samen met het achtjarige autistische meisje Amy. De aanwezigheid van Amy, die over vreemde krachten blijkt te beschikken, dwingt Lana een aantal keuzes te maken die hun leven zal veranderen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou