Hoofdredacteur van IGN ontslagen na beschuldiging van intimidatie | Gamer.nl

Hoofdredacteur van IGN ontslagen na beschuldiging van intimidatie | Gamer.nl

Hoofdredacteur van IGN Steve Butts is na beschuldigingen van intimidatie van vrouwelijke medewerkers ontslagen.

De onderdirecteur van IGN, Mitch Galbraith, vertelt Kotaku dat Steve Butts naar aanleiding van de beschuldigingen is ontslagen: "IGN heeft de beschuldigingen van wangedrag van Steve Butts onderzocht. Als resultaat heeft het bedrijf ervoor gekozen om niet verder te gaan met meneer Butts."

Mede-oprichter van IGN en content manager Peer Schneider neemt tijdelijk de taken van de hoofdredacteur over en geeft aan dat te doen "zo lang het nodig is".

Dit nieuws komt twee maanden nadat ex-medewerker Kallie Plagge haar toenmalige collega Vince Ingenito beschuldigde van seksuele intimidatie van haar en een andere vrouw. "De intimidatie (die door het HR-team slecht is opgepakt) was de voornaamste reden voor mij om IGN te verlaten. Ik draag de walging, angst en gebrek aan respect nog steeds bij me," schreef Plagge toen.

Galbraith liet toen weten
dat "het belangrijk en duidelijk is dat IGN meer toewijding moet tonen en meer moeite moet stoppen in het bieden van een veilige werkomgeving voor werknemers".

Details over de beschuldigingen zijn niet bekendgemaakt. In oktober vorig jaar werd de NeoGAF-eigenaar ook beschuldigd van seksuele intimidatie, waarna veel NeoGAF-gebruikers en moderators overstapten naar ResetEra.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou