Hongaarse ontwikkelaar beschuldigt SCi van diefstal | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Volgens de Britse krant The Sunday Times doet de Hongaarsepolitie momenteel onderzoek naar de Britse uitgever SCi, de holding van EidosInteractive. SCi zou namelijk de kantoren van de Hongaarse ontwikkelaar Mithiszijn binnengedrongen om daar de code, software en hardware gerelateerd aan deontwikkeling van de game Battlestations: Midway, toe te eigenen. Dit spel wasoorspronkelijk in ontwikkeling bij Mithis, maar is na problemen bij deontwikkelaar overgeheveld naar het nieuw opgerichte Eidos Studios Hungary. Mithis beschuldigt SCi nu van onrechtmatig binnentreden vande kantoren, het stelen van software, hardware en het onrechtmatig gebruik vanintellectueel eigendom. SCi heeft deze beschuldigingen echter in een officiëelstatement in alle toonaarden ontkend. Volgens SCi zou The Sunday Times de gamesBattlestations: Midway en Joint Task Force door elkaar gehaald hebben.

De ontwikkeling van Joint Task Force kende een soortgelijkscenario als Battlestations: Midway. Ook deze game werd eerst ontwikkeld doorMithis, maar is later overgeheveld naar het nieuw opgerichte Most WantedEntertainment. Joint Task Force wordt niet uitgeven onder de vlag van SCi, maar door Vivendien het Nederlandse HD Publishing.

Navraag bij het Nederlandse HD Publishing leert ons dat ook zij niets van dezeonrechtmatige praktijken afweten. HD heeft de zaak via de pers moeten vernemenen is nog niet gecontacteerd door de Hongaarse politie met betrekking tot ditonderzoek. Men heeft destijds de rechten op Joint Task Force en bijbehorendeartikelen, op rechtmatige wijze via een Engelse rechtbank weten te bemachtigen.Mogelijk zou Mithis met de aanklacht bij de Hongaarse politie, de Engelse rechtbankwillen omzeilen en druk willen uitoefenen op de ontwikkelaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou