Eurogamer zegt een lijst te hebben ontvangen van de ontwikkelaars die zijn vertrokken, maar publiceert de lijst niet. Onder de werknemers vallen art designers en programmeurs. Kotaku meldde gisteren dat Karl Hilton, de oprichter van Free Radical Design, dat later werd hernoemd naar Crytek UK, vetrokken is bij het bestuur van de studio.

Eerder deze week meldde het Duitse magazine Gamestar dat Crytek bijna failliet zou zijn. De financiële crisis waar de ontwikkelstudio in zou verkeren, zou veroorzaakt zijn door tegenvallende verkoop van games als Crysis 3 en Ryse: Son of Rome, alsmede een gebrek aan succes van free-to-play games. Door de crisis zou het personeel hun salaris nog niet hebben ontvangen, waardoor enkele werknemers al hebben gesolliciteerd bij andere studio's. 

Crytek UK was voorheen Free Radical Design, de ontwikkelaar van TimeSplitters en Haze. De studio werkte met Crytek mee aan Crytek 2 en 3 en Ryse: Son of Rome. Crytek kocht de studio in 2009 en doopte het om naar Crytek UK, waarna het de ontwikkeling van Homefront: The Revolution op zich nam. De Homefront-franchise was voorheen in handen van THQ, maar toen die uitgever failliet ging nam Crytek de rechten op de IP over. Deep Silver moet de game uit gaan geven.