'Homefront is meer dan zijn recensiecijfers' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Op recensieverzamelsite Metacritic scoort Homefront een gemiddelde van 70 uit 100. "Er zijn meer dan twintig reviews die een cijfer boven de 80 geven aan Homefront, een paar haters en een paar middelmatige reviews", zegt Bilson. "De game is niet een '71'. Je kunt wiskunde niet toepa en op kunst". Volgens Bilson storen de reviews hem minder dan een maand geleden; hij denkt nu dat ze minder invloed hebben op het succes van een game. 

"Als Homefront wereldwijd gezien werd als een slecht spel zouden we kunnen zeggen: 'Oké, dat heeft dus niet gewerkt", vertelt hij. "Gezien de vijftig uiteenlopende reviews kun je zeggen dat we een spel gecreëerd hebben met een eigen mening, iets wat al bijna controversieel is."

Concurrentie

Volgens Bilson was het nooit de bedoeling om met Homefront concurrentie te bieden voor grote shooters zoals Call of Duty. "Onze mi ie was om een gespreksonderwerp te zijn." Een doel wat volgens hem bereikt is. "Heb ik liever dat we controversieel zijn? Nee, ik heb liever dat iedereen het spel leuk vindt."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou