"We moeten sneller zijn in het maken van beslissingen. We moeten veel sneller zijn in het uitvoeren. We moeten passie hebben voor ons product", aldus Hirai. "Zijn we perfect? Nee. Maar ik denk dat onszelf significant hebben verbeterd." Volgens Hirai heeft Sony meer focus gekregen sinds hij negen maanden geleden de leiding over het bedrijf overnam. De aandelen van het bedrijf blijven echter dalen en volgens Hirai loopt Sony inmiddels achter op concurrenten als Apple en Samsung. 

Toekomst

De toekomst van Sony ligt volgens Hirai in unieke, innovatieve producten, die het bedrijf technisch weer superieur zouden moeten maken. De CEO draagt persoonlijk de verantwoording voor enkele van deze projecten, om ervoor te zorgen dat ze niet worden tegengehouden door bureaucratie, of opeens verdwijnen tijdens het goedkeuringsproces." Een groot deel van de focus lijkt daarbij op de televisiemarkt te komen liggen, waar Sony inzet op de 4K-resolutie. 

Sony's televisie-afdeling draait echter al negen jaar verlies. Andere Chinese, Taiwanese en Zuid-Koreaanse bedrijven lanceren hun televisies voor een lagere prijs en winnen zo marktaandeel. Sony gaat zich daarom richten op de consument die bereid is om meer te betalen, stelt Hirai, omdat zij minder beïnvloed worden door de prijzenoorlog.