Hideo Kojima werkt aan actiegame | Gamer.nl

Hideo Kojima werkt aan actiegame | Gamer.nl

De nieuwe game van Metal Gear-bedenker Hideo Kojima is een actiegame. In een interview met het Japanse blad Famitsu lichtte Kojima alvast een tipje van de sluier over zijn nieuwe project, dat in ontwikkeling is bij zijn studio Kojima Productions.

Het interview gaat over meerdere aspecten van Kojima's nieuwe studio, maar er wordt wel alvast het één en ander verteld over wat voor soort game er verwacht mag worden.

"Het is een fantastische game", zegt hij. "We zijn nog bezig met het uitwerken van het plot, de personages, de gamemechanieken, enzovoort. Er zitten vrij nieuwe onderdelen in dus we moeten veel experimenteren."

"Ik zou niet zeggen dat het een open wereld-game is, maar fans van AAA-games (The Division, Uncharted) zullen de game zeker waarderen", vervolgt Kojima. "Wanneer het officieel wordt aangekondigd denk je mi chien, 'Zo enthousiast ben ik nou ook weer niet', maar wanneer je het speelt zal het klikken. Het genre is actie."

In het interview kwamen ook Kojima's activiteiten tu en zijn ontslag bij Konami en het oprichten van zijn eigen studio aan bod. "Ik wilde graag wat rust nemen, maar dan zou mijn dagritme helemaal in de war geschopt worden en niemand zou het mij vergeven. Ik heb eigenlijk wel een jaar nodig om weer warm te lopen. Op dit moment hebben we alleen maar een logo en een website en zitten we in een tijdelijk kantoor", vertelt hij.

Verder legt Kojima uit waarom hij ervoor heeft gekozen om met Sony samen te werken aan zijn nieuwe game. "Ik kreeg aanbiedingen vanuit de hele wereld, maar die bedrijven werken allemaal volgens een Hollywood-structuur waarbij je gedetailleerde presentaties moet houden. Daar hield ik niet van. Toen ik zocht naar een bedrijf die ook enkel met een ruw concept wilde werken, vond ik SIE (Sony Interactive Entertainment, red.). Ik krijg behoorlijk wat vrijheid, waardoor het fijn werken is."

Over virtual reality deed Kojima ook nog een uitspraak: "Ik zou graag een vr-game willen maken, maar ik heb de mankracht er niet voor. Ik denk dat vr de sleutel tot de toekomst van game-ontwikkeling is."

De nieuwe game van Kojima Productions komt uit voor PlayStation 4 en pc. Het is niet bekend wanneer er meer details worden gegeven.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou