Hideo Kojima heeft cameo in Control

Hideo Kojima heeft cameo in Control

Hideo Kojima maakt een cameo in Remedy's nieuwe game Control als Dr. Yoshima Tokui. De bekende gameontwikkelaar neemt protagonist Jesse Faden mee op een reis naar het strand in haar gedachten.

In de cryptische scene waarin Kojima’s stem voorkomt, begeleidt hij Jesse naar een strand in haar gedachten waar een aantal eenzame bomen staan. Hij laat haar praten met de bomen om ervoor te zorgen dat deze weer liefde gaan geven aan anderen.

Het bos dat ontstaat op haar strand wordt daarna bedreigd door ‘dodelijke vorkheftrucks’ die zij moet uitzetten om haar bos te beschermen. Achter het verhaal van Dr. Yoshima Tokui zit een diepere gedachte wat rust moet geven aan Jesse en ervoor moet zorgen dat de eenzame bomen op Jesse’s strand zich omtoveren tot een bos.

Watch on YouTube

Eerder dit jaar liet Kojima in een tweet weten dat hij op bezoek was bij Remedy, de ontwikkelaar van Control. In een reactie op zijn tweet zei James Tottman, hoofd special effects artist bij Remedy, dat hij hoopte dat Kojima de game kon waarderen. Vermoedelijk is de cameo op dat moment opgenomen.

Hideo Kojima is een Japanse game-ontwikkelaar die voornamelijk bekendstaat om de Metal Gear-franchise. In 2005 heeft Kojima zijn eigen bedrijf opgericht, nadat vertrok bij Konami. Momenteel is Kojima van Death Stranding aan het afronden, die 8 november exclusief voor PlayStation 4 wordt uitgebracht. Tijdens Gamescom is nieuwe gameplay getoond van deze Kojima Productions-titel.

Control is sinds deze beschikbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Lees hier onze review van Remedy's nieuwste game.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou